Limited Edition #6: Passievrucht Amarillo hop

Vandaag brengen we onze zesde en laatste gelimiteerde editie van kombucha van het jaar uit; Passievrucht & Amarillo hop. Verkrijgbaar in blikjes en zolang de voorraad strekt.

 

Passievrucht Amarillo transparant
Bestel het hier (link) 

 

Deze kombucha is een vervolg van onze reis in de wondere wereld van de hopsoorten. En met zoveel beschikbare variëteiten, zijn we enthousiast en gedreven om kombucha creatief gezien weer een stapje verder te brengen. Je kunt een 'tropische IPA-stijl' kombucha verwachten, die vergelijkbaar is met limited edition 3, en net als al onze andere smaken non-alcoholisch is. Perfect voor het aankomende feestelijke seizoen. 

Limited edition 3 (Passievrucht & Mosaic hop) heeft veel mensen liefhebber gemaakt en tot op de dag van vandaag krijgen we nog steeds verzoeken om het opnieuw uit te brengen. We hebben jullie luid en duidelijk gehoord, en om het interessant te houden hebben we de Mosaic hop vervangen voor Amarillo. 

Amarillo is een relatief nieuwe hop met een interessante geschiedenis. Deze hop werd voor het eerst in het wild aangetroffen naast een Liberty-veld op Virgil Gamache Farms. Zij begonnen hem te kweken en brachten hem uiteindelijk in 2003 op de markt.

Amarillo hop geeft een uitgesproken bloemige, kruidige, tropische, citrusachtige smaak en aroma. De citrus heeft kwaliteiten van sinaasappel en citroen. Andere aroma's zijn grapefruit, meloen, abrikoos en perzik. 

Deze kwaliteiten hebben van Amarillo een van de 10 populairste hopsoorten gemaakt voor craft brouwers. 

Passievrucht & Amarillo hop zal verkrijgbaar zijn bij Crisp en de YAYA Kombucha online winkel. Andere verkooppunten zijn: The Loft (op tap!! Maastricht) Bierbaum (Amsterdam), Tjins Toko (Amsterdam), Sterk (Amsterdam). Meer namen volgen. 

------------------------------------

Vorige Limited Editions

Voordat we Citra Hop (#1 2017), Yuzu (#2 2019), Passievrucht & Mozaïek Hop (#3 2021), Roze Vlierbloesem (#4 2021) & Rabarber(#5 2021). Citra Hop werd onze vierde core range smaak, en werd vorig jaar geupdate naar 'Hops' met gebruik van vier Amerikaanse hopsoorten. Yuzu werd ook een core range smaak (de vijfde) omwille van zijn zeer populaire aromatische, pittige smaak. Wist u dat beide aroma's werden bekroond met een Grote Smaak Award in 2020 en 2021

Afgelopen zomer (2020) lanceerden we ook een samenwerking met Jarreau Vandal ter ere van de lancering van zijn album. Deze mango passievrucht, hop kombucha is geïnspireerd door NEIPA-stijl hazy bieren. Deze Special Edition is een andere kijk op de New England IPA.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *