Limited Edition 2021: Rhubarb

Ja, hij is er! Onze nieuwste Limited Edition #5 Rabarber. Deze seizoensspecial, gemaakt met lokale rabarber, brengt een tangy smaak en een prachtige rosé kleur. Rabarber zal exclusief verkrijgbaar zijn in blikjes.

 

 

Bestel het hier (link)

Rabarber is een ongewone groente omdat hij zeer zuur en lichtjes zoet is. Het wordt daarom ook gemakkelijk verward met een vrucht. Wist je dat dit onze eerste smaak met een groente is? Rabarber is ook rijk aan antioxidanten, met name anthocyanen (die zorgen voor de rode kleur) en polyfenolen (die zorgen voor de zure smaak en de tannines).

Rabarber is het perfecte huwelijk tussen onze kombucha en koudgeperst rabarbersap. We voegden een beetje biologisch citroensap toe om de smaak te nog meer tot zijn recht te laten komen.

Deze drank is heerlijk verfrissend en brengt die onmiskenbare zuurheid van rabarber. Het is uiterst verfrissend en is de smaak van de zomer.

Waar komt deze rabarber vandaan?

De rabarber is afkomstig van een biologische boer genaamd Huib Rijk uit Biddinghuizen. Door het koude voorjaar dit jaar was het rabarberseizoen extreem kort (slechts 1 maand). Na de oogst is de rabarber koudgeperst en tot sap verwerkt.

Rabarber heeft een piekmoment in zijn ontwikkeling en rijpheid dat zich in enkele dagen kan voordoen. Daarom hielden wij nauw contact met de boer om ervoor te zorgen dat de oogst plaatsvond wanneer de smaak en de kleur hun hoogtepunt bereikten. 

Wij zijn dol op het gebruik van ingrediënten die dichtbij groeien, omdat we zo iets unieks kunnen creëren met een smaak die nergens anders kan worden nagemaakt. 

 Houd dit in gedachten terwijl je deze prachtige rosé kombucha in een glas gevuld met ijs schenkt met een schijfje gember. Enjoyyy!

Exclusieve partnerships

Rabarber zal verkrijgbaar zijn bij Crisp.nl en de YAYA Kombucha online winkel. Ook verkrijgbaar bij Bierbaum (Amsterdam), Tjins Toko (Amsterdam), Sterk (Amsterdam), Lot61 (Amsterdam), Gollem (Amsterdam), Moss (Antwerpen) en Shokudo (Utrecht). Meer namen volgen. 

------------------------------------

Vorige Limited Editions

Eerder introduceerden we Citra Hop(#1 2017), Yuzu(#2 2019), Passievrucht & Mosaic Hop(#3 2021) en Roze Vlierbloesem(#4 2021). Citra Hop werd onze vierde core range smaak, en werd vorig jaar bijgewerkt tot 'Hops' met behulp van vier Amerikaanse hopsoorten. Yuzu werd ook een core range smaak (de vijfde) omwille van zijn zeer populaire aromatische, pittige smaak. Wist je dat deze twee smakenin 2020 werden bekroond met een Great Taste Award

Afgelopen zomer lanceerden we ook een samenwerking met Jarreau Vandal ter ere van zijn albumlancering. Deze kombucha met mango-passievrucht en hop is geïnspireerd door hazy bieren in NEIPA-stijl. Deze Special Edition is een andere kijk op de New England IPA.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *