Steun Oekraïne 💙 💛

Zoals zo velen van jullie zijn wij boos en verdrietig door de oorlog in Oekraïne, en kunnen wij niet ophouden te denken aan hen die hun huizen zijn ontvlucht of zich nog steeds in een onveilige situatie bevinden. 

Als je van onze kombucha houdt, overweeg dan ook de 'Support Ukraine box' te bestellen. De volledige verkoop deze week (7-14 maart) zullen we doneren aan Giro 555.

--

Hoewel ik nooit de kans heb gehad om naar Oekraïne te reizen, is het land altijd een onderdeel van mijn verhaal wanneer ik mensen vertel over de geschiedenis van kombucha.

Kombucha is afkomstig uit een theeproducerend land (waarschijnlijk China). Na verloop van tijd hebben dezelfde mensen die ook graag andere gefermenteerde drankjes maken, zoals kefir en kvass, het overgenomen. Je hebt het goed geraden... Oekraïners.

Als je voor langere tijd naar het buitenland reist of verhuist, wil je iets van je thuis of cultuur met je meenemen. En voor veel mensen geldt eten = thuiskomen. Het is door reizen en, helaas gedwongen reizen vanwege de Tweede Wereldoorlog, dat de cultuur van kombucha uiteindelijk in de VS aankwam en uitgroeide tot de commerciële (d.w.z. niet zelf gebrouwen) versie van kombucha zoals we die vandaag de dag kennen.

Dank aan iedereen voor jullie steun, laten we deze week veel kombucha drinken en er een succes van maken! 

Veel liefs,

Wij allemaal bij YAYA.

 

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *