SCOBY Fashion met Emma van der Leest. In de brouwerij van YAYA Kombucha.

Deze week vindt de Dutch Design Week plaats in Eindhoven. De afgelopen maanden hebben we biodesigner Emma van der Leest in onze brouwerij verwelkomd om een aantal grootschalige experimenten op te zetten die ze tijdens de DDW zal presenteren.

In navolging van het werk van pionier Suzanne Lee werkt Emma aan de ontwikkeling van een microbieel leer. Een 'plantaardige' stof, die met behulp van schimmels en gisten wordt gekweekt.

 

SCOBY
Deze donderdag zal ze op VPRO TV show Toekomstbouwers meer vertellen over de ontwikkeling van dit microbiële leer. U kunt donderdag 24 oktober - 22:45 uur afstemmen op de Toekomstbouwers, npo2 voor een introductie over Emma, haar liefde voor de SCOBY en enkele sneak peeks in onze brouwerij (waaronder onze bekende brouwer Kevin!).

 

Benieuwd naar Emma en haar projecten?
Biodesigner Emma van der Leest ontwerpt met natuur, vergisting en alles wat klein en levend is. Onlangs heeft ze een microbiële automaat geopend waar je allerlei startculturen en schimmels kunt kopen. Haar doel is om de mode-industrie wakker te schudden. Ze kweekt niet alleen stoffen uit micro-organismen - in plaats van dieren te gebruiken, ontwikkelt Emma ook een waterafstotende (schimmel!) coating. U kunt deze week de Dutch Design Week bezoeken voor een aantal eerste stalen en tests (ze maakt ook prachtige flavo-bacteriële kleuren met Ivan Henrique die u kunt Afrekenen hier). En markeer uw kalender: het resultaat van dit onderzoek zal worden gepresenteerd op MU Kunstruimte in Eindhoven eind november (openingsdatum volgt).

 

(Credits headerphoto: Blue City Lab)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *