Welkom bij het team Roos & Nick!

2018 was en is een jaar van groei en expansie in de wondere wereld van de kombucha. Om de vraag bij te houden hebben we ons team uitgebreid! Welkom bij het team Nick Schluter en Rosalie Bak!

Q & A tussen Nick en Rosalie.

Rosalie (YAYA Kombucha Operaties)

Nick: Je hebt een (geheime) liefde voor bacteriën en schimmels. Heb of heb je ze ooit een naam gegeven? Zo ja, noem er dan een.

Roos: Ik heb de neiging om veel dingen in mijn omgeving te antropomorfiseren. Ik kan gemakkelijk verdriet voelen voor een stoel met een gebroken been en inderdaad twee van mijn planten noemen; Frits - die een wild kapsel heeft, en Philiph junior - die de afstammeling is van een plant die vroeger deel uitmaakte van mijn plantengroep, maar helaas stierf als gevolg van schimmelproblemen (hoe ironisch!). Ik geef mijn micro-organismen echter nooit een naam. Ik denk dat ik dit snel heb geleerd toen ik met een wetenschapper in het lab moest praten. Ze kijken je grappig aan als je schizofyllum commune 4.39 voor Schizy verkort.

Nick: Is er iets waar je niet zonder kunt?

Roos: Voorwerp wijs - een notitieboekje en een pen. Ik ben een papierliefhebber uit het hoofd. Nog steeds gebruikmakend van de oude agenda om mijn verblijfplaats te documenteren. Er is een ander gevoel van herinnering als ik dingen op papier zet. Of misschien ben ik gewoon ouderwets. Ik hou van Japans papier. Dit heeft een zachtheid en delicatesse die goed past bij een van mijn favoriete pennen; een gel-tec C3. Ik ben een sukkel voor het knuffelen met vrienden.

Nick: Wat geeft je het gevoel van thuis te zijn?

Roos: Ik voel me het meest thuis, als ik me thuis voel in het lichaam.

Nick: Citroen of limoen?

Roos: Oof! Ik had nooit gedacht dat dit een gehoorde vraag zou zijn! Maar ik ga voor citroen. Geweldig voor thee, kombucha, en veel van mijn favoriete grote gerechten.

Nick (YAYA Kombucha Verkoop & Communicatie)

Roos: Een echte kombuchafanaat en thuisbrouwer zijn; welke stap in het kombuchaproces kijkt u het meest uit?

Nick: Kombucha Brouwen als geheel is een magisch en echt gelukkig proces. Ik hou echter van de overgang van de eerste naar de tweede gisting. Hier gebeurt de magie. Dit is niet alleen het moment om je favoriete smaken te creëren en creatief te zijn, het creëert ook dit natuurlijke bruisende, bruisende fenomeen dat carbonatatie wordt genoemd.

Roos: De zomer is bijna voorbij... Wat voor een valkuil hoop je als kersverse Amsterdammer de komende maanden in de stad te gaan doen?

Nick: Fietsen, zoveel als ik kan. Ik ben anderhalf jaar weg geweest en ik heb mijn fiets echt gemist. Fietsen in Amsterdam is zo leuk, omdat je om de paar kilometer een ander deel van de stad ziet en ervaart.

Roos: Wat is je favoriete gerecht dat je nooit maakt?

Nick: Indiaas eten. Ik kan een fatsoenlijk naanbrood maken, maar ik laat de gekke curry's aan de indianen over.

Roos: Zuurdesem bakken of Brouwen kombucha?

Nick: Op dit moment: brood. Omdat er nog zoveel ruimte voor verbetering is...

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *