Team YAYA Kombucha

YAYA Kombucha heeft onlangs zijn team uitgebreid met Kevin die zich bij het team zal voegen als brouwer. Tessa is afkomstig van de Universiteit van Maastricht waar ze haar laatste jaar Master in Health Food Innovation Management (MSc) doet. Hieronder volgt een vraaggesprek tussen Tessa en Kevin.

WIE IS KEVIN?

Tessa: Hoe ben je bij YAYA Kombucha terechtgekomen?

Kevin: Vroeger liep ik stage bij Mediametic, wat een geweldige plek is om veel interessante mensen te ontmoeten. Ik was verantwoordelijk voor de aquaponics waar ik Bertie ontmoette. Hij is uiteindelijk voor YAYA Kombucha gaan werken en vertelde me dat ze op zoek waren naar een nieuwe brouwer. Dus besloot ik dit aanbod aan te nemen, waarbij ik me liet opleiden tot een volwaardige kombuchabrouwer. Het was tot nu toe een knaller.

Tessa: Je bent geboren en getogen in Amsterdam, wat is je favoriete plek om rond te hangen?

Kevin: Ik wil graag de oostkant van de stad bezoeken... omdat mijn maatje woont daar. Vooral Java Eiland is een plek die ik graag bezoek.

Tessa: Als brouwer bij YAYA Kombucha heb je meer kombucha gebrouwen dan de meeste mensen in Nederland. Wat vind je het leukste aan het hele Brouwen proces?

Kevin: Zoals John 'Hanibal' Smith ooit zei: "Ik hou ervan als een plan samenkomt." Ik vind het geweldig als alles in de tank helemaal gemengd is en de smaak De balans is perfect. Dat is erg bevredigend.

Tessa: Je brouwt de beste kombuchas op 70's beats. Als je terug in de tijd kon reizen, welke kunstenaar zou je dan live willen zien?

Kevin: De deuren! Maar ik ben ook erg verdrietig dat ik David Bowie nog nooit live heb zien optreden. Wist je dat hij in elk decennium hits had?

Tessa: In 2040 reist u waarschijnlijk met SpaceX naar Mars. Met alle ervaring die je hebt opgedaan door het spelen van 'Surviving Mars' op je PlaystationWat zou je Elon Musk adviseren voor het opzetten van zijn kolonie?

Kevin: Zorg eerst dat er genoeg water is om te ontginnen. En ten tweede, rook geen vette stomp op de camera voordat je je investeerders aanspreekt.

WIE IS TESSA?

Kevin: Waarom heb je stage gelopen bij YAYA Kombucha?

Tessa: Als masterstudent Health Food Innovation Management aan de Universiteit Maastricht (MSc) was ik op zoek naar een bedrijf om mijn afstudeerstage te doen. Door persoonlijke ervaring heb ik interesse gekregen in natuurlijk gefermenteerde frisdranken zoals water kefir en kombucha. Ik leerde meer over de verschillende gezondheidsaspecten van deze dranken, maar kwam erachter dat er nog steeds heel weinig wetenschappelijke kennis over dit onderwerp is. Met de motivatie om het probiotische potentieel van kombucha te onderzoeken, ben ik op zoek gegaan naar een bedrijf dat echte kombucha produceert, en toen heb ik YAYA Kombucha gevonden.

Kevin: Wat is het beste in het leven?

Tessa: Rustig aan. Goed knutselbier! Alle goede momenten beginnen met bier. Ik ben een grote fan van ambachtelijke bieren en ben onlangs begonnen met Brouwen mijn eigen bier. Nu ik in Amsterdam woon, probeer ik de stad te verkennen aan de hand van de speciale biercafés. Ik kan niet wachten tot de zomer, want er is niets beter dan genieten van een koud biertje op het terras.

Kevin: Heb je een favoriete afspeellijst voor als je hier bij YAYA Kombucha werkt?

Tessa: Ik hou van schuldig plezier en 90' muziek dus Oldies, in het bijzonder, maar Goldies is altijd goed. Maar als ik moet focussen of werken luister ik liever naar wat meer motiverende muziek zoals "This Unruly Mess I've Made" van Macklemore en Ryan Lewis.

Kevin: Stel je voor, het is over 30 jaar en je ontvangt een videoboodschap (via een neurale link) van familieleden op Mars. En ze klagen je aan omdat de kolonie geen lekkere drankjes heeft. Probeer je ze wat kombucha te sturen op de volgende raket?

Tessa: Ik zal altijd proberen om mensen enthousiast te maken voor kombucha! Zelfs het betekent het smokkelen van een fles YAYA kombucha naar Mars.

Kevin: Sinds jouw tijd hier, heb je meer fans gemaakt?

Tessa: Als mensen niet weten wat gisting is, kan het moeilijk zijn om het uit te leggen, maar zodra mensen het proeven, vinden ze het allemaal erg leuk en wordt het makkelijker om het uit te leggen. Dit is precies wat er met mijn vriendje is gebeurd. Zodra hij de YAYA Kombucha Citra Hop proefde, was hij verkocht! Het is zijn huidige favoriet. Maar nu wil hij hier ook werken, maar dat laat ik niet gebeuren :-)

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *